• VELKOMMEN
  • TIL 30% BONUS PILLS
  • FOR ALLE BESTEMMELSER
Betalingsmetoder
Levering
Telefonsupport Telefonsupport
Arbejdstimer 09:00 - 17:00
Dansk telefon:
International telefonn:

Hvad består sæd af? – Smag, klumper, farve og tykkelse, hvad er normalt?

Sæd er den hvide klat, der udløses fra pikken, når fyre og mænd ejakulerer. Det er sædcellerne i sæden, der kan befrugte en kvindes æg under samlejet og gøre hende gravid. I en enkelt sædudløsning kan der være lige knap 2 ml sæd, hvilket svarer til en teskefuld. Men størrelsen på sædklatten kan variere fra udløsning til udløsning. Når en mand opnår klimaks, vil han mærke en nydelse, der består af en muskelsammentrækning i penis hver 0,8 sekunder, hvorefter han vil afgive sædvæske.

Hvad indeholder sæden helt præcist? 

Den gennemsnitlige mand producerer dagligt 100 til 200 mio. sædceller, og udløser mellem 65 og 450 mio. celler. Væsken, der skydes ud gennem penishovedet, er en klar væske, der kan være hvid eller gullig i farven, begge dele er ikke ualmindeligt. Det er ikke udelukkende sædceller, der kan findes i sædvæsken, men også kalk, fedt, hormoner, hvide blodlegemer og rester af celler – alle disse ”ingredienser” giver sæden en mælkehvid farve.Hvis man gerne vil ”bestå” en sædkvalitets test, så kan man passe på sine bedste svømmere, ved at holde sig fra cigaretterne, mindske alkoholindtaget og spise en sund og varieret kost.

Hvilken lugt har sæd?

Normalt har sæd en blegemiddels-agtig lugt, hvilket blandet andet skyldes ammoniak i sæden. Omkring 1/5 kan ikke registrere lugten, og det er derfor, nogle personer går i troen om, at sæd ikke har nogen lugt overhovedet. 

Relateret Artikel: Køb Kamagra 100mg oral jelly i Sverige og Danmark – læs anmeldelser/opinie

Der er ikke noget bevis for, at man selv kan have indflydelse på sædens lugt, men der er nogle kendte myter, der siger, at forskellige mad- og drikkevarer kan ændre sæd-lugten. Hvis ens sæd begynder at lugte fiskeagtig eller ildelugtende, og begynder at ændre farve, skal man gå til lægen, da det kan være tegn på en infektion.

Har sæd en smag?

Sperm er meget forskellig, og det samme gælder smagen af den. Normalt har sæd en sødlig smag, på grund af det høje indhold af fruktose. Men det er også helt normalt, at sæden er smager lidt salt. I modsætning til spermens lugt, så kan man faktisk i nogen grad påvirke, hvordan sæden smager. Varieret kost, frugt og grøntsager er godt for både dine sædceller, og så har det også en indflydelse på sæd-smagen. Der er også fødevarer, der har den modsatte effekt, såsom hvidløg, mælkeprodukter, meget rødt kød og højt kaffeindtag.

Hvad er normalt i forhold til sæds konsistens?

Tyk sæd er meget almindeligt efter en sædudløsning, hvor klatten godt kan virke lidt budding-agtig. Des oftere en mand får sædafgang, des tyndere bliver hans sæd. Hvis han eksempelvis ejakulerer flere gange på en enkelt dag, vil den sidste sædklat være klarere og tyndere end den første.

Det samme gælder for klumper i sædvæsken. Hvis der går lang tid mellem mandens ejakulationer, så kan der sagtens danne sig små klumper, der nogle gange kan minde om gelé.

Generelt kan sæden veksle i farve, konsistens og tykkelse, og det er som sådan ikke noget, man skal bekymre sig om. Hvis disse ændringer ikke forsvinder igen, kan det være en god ide, at søge læge, da det kan være tegn på en infektion eller sygdom i prostataen.