• VELKOMMEN
  • TIL 30% BONUS PILLS
  • FOR ALLE BESTEMMELSER
Betalingsmetoder
Levering
Telefonsupport Telefonsupport
Arbejdstimer 09:00 - 17:00
Dansk telefon:
International telefonn:

Ingen sexlyst – Hvorfor oplever nogle kvinder en manglende sexlyst?

Lysten til sex er helt normal uanset alder og køn. De fleste mennesker kan mærke sexlysten gennem hele deres liv, mens andre oplever, at den bliver mindre eller forsvinder helt. Lyst er ikke et fænomen, der kan måles, men noget der differentierer mellem mennesker. Vi mærker ikke alle den samme lyst, jeg har ikke den samme lyst til sex, som du har, eller din ven har eller resten af landet har – vi er alle forskellige, og det er derfor hverken forkert eller abnormt, hvis man ingen sexlyst har. Der er ikke noget facit, rigtigt eller forkert, når det kommer til lystfølelsen, så det kan være svært at bestemme, om en kvinde har for lidt eller for meget libido. Det er først, hvis kvinden selv begynder, at opfatte det som et problem, at hun bør søge undersøgelse eller behandling.Hvad skyldes manglende sexlyst hos kvinder?

Der kan være tidspunker gennem livet, hvor trangen til sex stiger eller daler, hvilket er helt almindeligt. Både fysiske og mentale tilstande, kan give anledning til dette dilemma. Når man kigger på de psykiske katalysatorer, så står det klart, at overskydende energi og humør har en stor betydning. Det er også vigtigt at man elsker/er vild med/holder af sin seksuelle partner og respekterer personen. Hvis både ens forstand og hjerte er på autopilot, er det sjældent mere end en kedelig gang lagengymnastik.

Ligheder mellem sociale forhold og ingen sexlyst

Spændinger i et parforhold eller usunde parforhold kan også resultere i mindre eller ingen sexlyst. Det er selvfølgelig mest optimalt, hvis et pars sexlyst er i perfekt balance, men det er en sjældenhed, og det kan godt påvirke forholdet, hvis den ene tit har lysten og den anden ikke har. 

Relateret Artikel: Køb Lovegra – effektiv Viagra til kvinder – køb Lovegra piller online

Det kan give den ene part skyldfølelse og skabe tvivl hos den anden: Har han/hun ikke lige så meget lyst til mig, som jeg har til ham/hende? Andre årsager, der er relateret til mindre sexlyst i et forhold, kan være dovenskab og manglende spænding. Desuden er stress, angst, manglende selvtillid, depression også en igangsætter.

Kvindens helbred som katalysator for nedsat lyst

Helbredsproblemer kan også ofte spores tilbage til det savnede behov. Herpå kan forskellige antidepressiva have en indflydelse, da de mindsker østrogen og testosteron i kroppen. Usund livsstil, der domineres af rygning, for lidt motion, alkohol, dårlige spisevaner m.m. er også en kickstarter.

Findes der behandling mod manglende lyst til sex?

Der findes medicinal behandlinger, hvis man ingen sexlyst har, men nogle læger mener, at der er en udpræget placeboeffekt ved brugen af medicinen. Den egentlige behandling starter derfor hos kvinden selv.

Først og fremmest vil lægen foreslå en ændring i livsstil, hvis det er oplagt eller nødvendigt.

Desuden er det essentielt, at man skaber ærlighed og åbenhed i sit parforhold og adresserer de seksuelle vanskeligheder – jo mere man ignorere dem, jo værre bliver de. Når man opbygger tillid, kan man herefter begynde at eksperimentere med forskellige sexstillinger og nye måder at kærtegne hinanden på.

Det er afgørende, at man opretholder den intime kontakt på trods af den seksuelle knibe. De intime vanskeligheder kan fører til misforståelser og skyldfølelse, som kan forebygges og bekæmpes, ved at være ærlige overfor og intime med hinanden. Sidst men ikke mindst har bækkenbundsøvelser også gavnligt udfald, da de fremmer den seksuelle reaktion.