• VELKOMMEN
  • TIL 30% BONUS PILLS
  • FOR ALLE BESTEMMELSER
Betalingsmetoder
Levering
Telefonsupport Telefonsupport
Arbejdstimer 09:00 - 17:00
Dansk telefon:
International telefonn:

Kan man blive gravid ved at have ubeskyttet samleje under menstruation?

Hvis man spørger mænd og kvinder om deres holdning til sex under menstruation, så vil de fleste nok svare, at det er en dårlig cocktail, der ikke bør mixes. Men er det nu også sandt? Der findes mange forskellige myter og stigmaer om emnet, der desværre også er blevet en smule tabubelagt. Men hvad er egentlig hoved og hale, når man taler om samleje under menstruation?

Kan man have sex, når kvinden har menstruation? 

Ja, det kan man. Man kan sagtens dyrke lagengymnastik, selvom det er den tid på måneden, men det er ikke alle der har lyst. Det er meget individuelt, hvordan kvinder såvel som mænd forholder sig til det. Nogle kvinder, får nedsat sexlyst, fordi de føler sig usexede eller oppustede, og måske også er bange for, at deres partner, ser dem på samme måde. Men der er også kvinder, der får det helt omvendt. Enten føler de slet ikke, at menstruationen påvirker deres liderlighed, eller også føler de sig mere kvindelige og får mere lyst.Der er også delte meninger, hvis du spørger mændene om deres holdning til emnet. Der er nogle mænd, der slet ikke vil kombinere det røde med det frække, fordi de synes det er et turnoff. Andre får det måske fysisk utilpas ved kontakten med blod. Og så er der de mænd, som det ikke berører.

Sex under kvindens menstruation

Meningen om samleje og menstruation varierer, men det er nærmest en kutyme, at man ikke taler om den månedlige blødning. Dette betyder desværre også, at der er mange kærestepar og ægtepar, der lever i cølibat, når tante rød kommer på besøg en gang om måneden, fordi der er opstået en kollektiv ide om, at man ikke har sex når kvinden menstruerer. Dette er en ærgerlig misforståelse, og det er nødvendigt, at man er ærlige overfor hinanden omkring emnet. Sex/orgasmer viser sig faktisk, at have en lindrende effekt på menstruationssmerter, så der er gode grunde til, at hoppe i kanen selv under menstruationen.

Kan man blive gravid, hvis man dyrker ubeskyttet sex under menstruation?

Muligheden for graviditet er der, hvis man dyrker ubeskyttet samleje under menses – der er en risiko for at blive gravid, uanset hvor kvinden befinder sig i sin cyklus. For bedre at forstå hvorfor, skal man sætte sig ind i, hvad det kræver at blive gravid.

Ubeskyttet samleje i den fertile periode

Kvinden har en fertil periode i sin cyklus, hvor hun er frugtbar, som starter plus-minus 5 dage før hun får ægløsning og varer cirka 3 dage efter ægløsningen. Der er altså et vindue på godt og vel en uge, hvor kvinden kan blive gravid, hvis hun dyrker sex ubeskyttet. Perioden er individuel, og der er kvinder, der har ægløsning tidligt i cyklussen, lige omkring menstruationen, hvilket betyder, at hun kan være mest frugtbar, når hun bløder. Det er heller ikke alle der har en præcis menstruationscyklus, så det kan være svært at vurdere, hvornår hun har ægløsning. Nogle par benytter sig af disse såkaldte ”sikre perioder”, hvor man undgår at gå i seng med hinanden i den formeringsdygtige periode. Men der er stadig mulighed for, at blive gravid alligevel, så det er ikke den mest sikre præventionsmetode.