• VELKOMMEN
  • TIL 30% BONUS PILLS
  • FOR ALLE BESTEMMELSER
Betalingsmetoder
Levering
Telefonsupport Telefonsupport
Arbejdstimer 09:00 - 17:00
Dansk telefon:
International telefonn:

Skæv penis, krymmerik og peyronies sygdom behandling med penis operation

Peyronies sygdom, der rammer bindevævet i penis, og resulterer i en usædvanlig arvævdannelse, i form af knuder i penis’ svulmelegemer. Krummerik sygdom kan skabe ubehagelige og smertefulde erektioner, på grund af krumningen på penissen. Sygdommen kan både være medfødt eller udvikle sig senere i livet, hvor lemmet rammes af en infektionstilstand, der ændrer arvævet og danner knuder.

De fleste mænd har en pik, der drejer til højre eller venstre, eller peger opad eller nedad. Det er helt normalt. Men hvis den krummer meget, kan man kategorisere tilstanden som peyronies. Det er en harmløs sygdom, men den kan gøre det vanskeligt, at have sex. Men kan man selv gøre noget ved denne sygdom?Hvorfor får nogle mænd en skæv penis?

En krum tissemand kan både være medfødt eller udvikle sig senere i livet, som følge af peyronies sygdommen.

Hvis det er medfødt, så skyldes det, at der i mandens svulmelegemer har dannet sig nogle knuder i bindevævet. Der er for det meste ikke noget at se eller mærke, når lemmet er slap, men fordi knuderne er hårde, så forårsager de krumninger på mandens penis under rejsning. Læger har endnu ikke fundet en konkret grund til, at nogle mænd bliver født med disse symptomer.

Hvad er peyronies lidelsen?

Peyronies sygdommen ligger ikke i arveanlægget, men er noget, man kan udvikle senere i sit liv. Man ved heller ikke hvad, der ligger til grund for dette, men læger mener, at det kan skyldes autoimmune afsæt, hvor immunforsvaret angriber kroppen. Man kan dele sygdomsforløbet op i to stadier. Det første stadie forløber sig i omkring 1 år, hvor man vil opleve pinefulde erektioner og begynde at se ændringer i lemmet. Under det andet stadie, vil ømheden og smerterne fortage sig, og infektionen heler. Men helingen vil resultere i at der dannes arvæv, som giver penissen en krumning.

I begge tilfælde kan det være, så generende for manden, at han har svært ved at dyrke sex. Oplever man, at symptomerne bliver for ubehagelige, bør man søge lægebehandling.

Er det muligt at få peyronies sygdom behandling?

Som sagt, så er det ikke en farlig sygdom. Hvis man oplever en lille skævhed på pikken, så er der ingen symptomer, der tyder på at man har en ”krummerik”. Hvis skævheden er så stor, at det vanskeliggør den seksuelle kontakt, så skal man overveje behandling. Og ja, der er flere slags behandlingsmuligheder.

Penis operation i svære tilfælde

Den mest foretrukne behandlingsform er kirurgi, på baggrund af dens positive resultater. Penis operation er helt klart den overlegne behandlingsmåde, baseret på dens resultater – af alle operationer vil 50-70 procent af mændene opleve tilfredsstillelse. Et kirurgisk behandlingsforløb tilbydes i tilfælde af at medicinens effekt har vist et skuffende resultat eller ved meget store krumninger. Hvis man ikke er født med skæv penis, vil kirurgi først blive tilbudt et år efter sygdommens afslutning.

Medicinsk sygdomsbehandling er også en valgmulighed. Den forløber sig ved, at der indsprøjtes noget medicin, der virker opløsende på bindevævet, ind i de ramte områder i penis. Med denne metode er der dog risiko for arvævdannelser.

Der er også udsigt for nye behandlingsmetoder, hvor forskere tester virkningen af chokbølger, der i forvejen bruges til at bekæmpe nyresten.